Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.
Bare Toppe

Toppe har fått sitt første treningssenter: – Vi kan tillate oss å ligge litt utenfor Åsane sentrum

Distriktssjef Anders Melvær (t.v) sammen med EVO Toppes personlige trenere: Oliver Bottolfs, Mattis Urdal, Bertine Roaldsøy og Kristoffer Øvreås  Foto: MARTIN HJELLESTAD

Distriktssjef Anders Melvær (t.v) sammen med EVO Toppes personlige trenere: Oliver Bottolfs, Mattis Urdal, Bertine Roaldsøy og Kristoffer Øvreås Foto: MARTIN HJELLESTAD

Mandag 20. mars åpnet Toppes første treningssenter. Dette er det 57 senteret til EVO i Norge, og det sjette senteret i Bergen. Senteret er på cirka 500 kvm, og holder til ved siden av matsentralen.

– Hva var begrunnelsen når dere valgte å åpne senter på Toppe?

– Det er litt forskjellige ting til grunn. Vi er avhengig av at det bor folk i området vi åpner et senter, det er førsteprioritet. Så må vi se på konkurransesituasjonen, sier markedssjef Andreas Skjetne og legger til:

Markedssjef Andreas Skjetne. Foto: MARTIN HJELLESTAD

Markedssjef Andreas Skjetne. Foto: MARTIN HJELLESTAD

– Vi har lange åpningstider og litt mindre treningssentre som gjør at vi ikke trenger så stort kundegrunnlag som større treningssentre gjør når man har fullsortiment med saltimer og diverse. Skal du ha et bredere tilbud må man ha mye flere folk. Dette gjør at vi da ikke trenger å ligge inne i Åsane-sentrum, men kan tillate oss å ligge litt utenfor, der det kanskje ikke er så mange mennesker som sogner til, men at det er folk som bor i nærheten.

Treningssenteret er på cirka 500 kvadratmeter.   Foto: MARTIN HJELLESTAD

Treningssenteret er på cirka 500 kvadratmeter. Foto: MARTIN HJELLESTAD

– Har dere et mål om antall medlemmer?

– Ja det har vi. Vi åpnet i dag med over 500 medlemmer, og det er en veldig god åpning for oss. Vi er fornøyd med å at så mange har meldt seg inn på forhånd, så har vi plass til godt over 1000 medlemmer, sier Skjetne.

– Hva skiller dere fra andre sentre?

– Vi er et litt annerledes treningssenter. Blant annet har vi ikke saltimer, som betyr at vi ikke har spinning og zumba, for eksempel. Det gjør at det ikke kommer 30 mennesker her samtidig. Da trenger ikke vi å dimensjonere for at de skal varme opp, eller dimensjonere for at alle de skal i garderoben samtidig. Da kan vi spare litt på totalareal. Så har vi heller ikke resepsjon, da alle fikser egne medlemskap på nett og bruker brikke for å komme seg inn. Det gjør at vi kan bruke mer plass til trening, og ha litt dyrere apparater.

Foto: Martin Hjellestad

Foto: Martin Hjellestad

– Hva syntes du om senterets sluttresultat?

– Jeg er vant med å se bygg som ikke er et treningssenter, der det plutselig er et treningssenter noen måneder etterpå. Sånn var det også her. Første gang du kjører inn her tenker man ikke akkurat at det skal komme opp et flott treningssenter, og vi er veldig godt fornøyd med resultatet.

– Hva tenker du på konkurransen med andre sentre?

– Vi kjenner godt på det i treningsbransjen. Det er en stor konkurranse internt mellom kjedene, men vi håper at vi tilbyr noe nytt og annerledes, som også er bærekraftig. Her i området er det nok ikke så stor sjanse for konkurranse.

EVO holder til ved Matsentralen.  Foto: Martin Hjellestad

EVO holder til ved Matsentralen. Foto: Martin Hjellestad

Låven på Toppe skinner etter Tid for hjem: – De gikk på skattejakt

På forhånd hadde familien gjort en stor innsats med låverommet. De hadde tatt vare på alt som fremdeles fungerte. Foto: Privat

På forhånd hadde familien gjort en stor innsats med låverommet. De hadde tatt vare på alt som fremdeles fungerte. Foto: Privat

Åsabuene Jørgen Toppe Aarlie og Bente Ducrocq ble rørt til tårer da de var med på tirsdagens episode av Tid for hjem på TV 2.

– På forhånd tenker du kanskje at du må se overrasket og glad ut, men det var ikke noe problem. Vi faket ikke, vi ble så imponert, sier Aarlie til BÅ.

Familien mente deres gamle låve fra 1860 fortjente mer omsorg enn hva de hadde tid til å gi det.

I dag skinner deres gamle låve på Toppe etter at Tid for hjem var på besøk.

Til prosjektet ble det ikke bestilt et eneste materiale. Det er Aarlie spesielt glad for.

«Det var rørende å se gamle materialer få nytt liv!», skriver familien på Facebook-siden «Toppetunet».

– Vi ble så imponert over hvor mye de hadde klart å gjenbruke, og hvor mye de hadde funnet rundt omkring. De gikk på skattejakt, sier han.

Tømmerstokker ble brukt til interiør og understell til langbordet. Foto: Privat

Tømmerstokker ble brukt til interiør og understell til langbordet. Foto: Privat

Aarlie jobber selv i byggbransjen, og elsker gjenbruk.

– Det gjelder å finne inspirasjon til å være kreativ og få tips og ideer til hva du kan bruke opp igjen. Det tror jeg gagner samfunnet, samtidig får vi jo veldig fine ting utav det.

Blant annet ble gamle tømmerstokker brukt til interiør og understell til langbordet.

Responsen har vært enorm.

– Det er veldig mange som skriver at dette er det aller fineste de har gjort. Det blir vi veldig stolte av.

Familien kan fremdeles kjenne igjen mye fra den gamle låven fra 1860.  Foto: Privat

Familien kan fremdeles kjenne igjen mye fra den gamle låven fra 1860. Foto: Privat

På Toppe står flere nedlagte og forfallende låver og uthus.

– Låvene kan for eksempel bli tatt i bruk til møtelokaler eller som et alternativ til hotell. Da hadde vi fått litt næring ut av smågårder igjen. Det har jeg tro på at er gøy, sier Aarlie som alltid har prosjekter på lur.

Se videosnutt fra episoden til TV 2 her:

Beklager, denne videoen finnes ikke lenger.

Full fest i Airbnb-leilighet

Rundt klokken 22.50 lørdag kveld ble politiet kontaktet av en person på andre siden av landet.

– Da ringer det en kar fra Oslo. Han eide en leilighet på Toppe, som var utleid via Airbnb (utleie-nettsted). Han hadde fått flere klager om at de var full fest og høy musikk i leiligheten han hadde leid ut, sier Merethe Toppe ved Bergen nord politistasjon.

Vedkommende fikk beskjed om at naboene heller måtte ringe politiet. Og det gikk ikke lange tiden før naboene slo på tråden.

– Meldingen gikk ut på at flere og flere ungdommer kom til. Det var urinering utenfor bygget og generelt mye reking. Vi reiste ut med to patruljer og i 23.30-tiden hadde de fleste ungdommene begynt å forlate stedet. Vi fikk tømt leiligheten og det ble etter hvert fred og ro, avslutter Toppe.

Returpunktet på Toppe er fjernet etter forsøpling: – Begeret rant over

Førsøpling på returpunktet ikke noe nytt, og det har åsabuen Aud Jorunn Bruvik Samuelsen opplevd flere ganger.  Foto: Aud Jorunn Bruvik Samuelsen

Førsøpling på returpunktet ikke noe nytt, og det har åsabuen Aud Jorunn Bruvik Samuelsen opplevd flere ganger. Foto: Aud Jorunn Bruvik Samuelsen

På tirsdag ble returpunktet til BIR fjernet fra parkeringsplassen ved Kiwi Toppe. Ifølge Tina Skudal som er kommunikasjonsrådgiver i BIR, er dette et resultat av gjentagende griseri ved returpunktet.

– Grunnen til at returpunktet nå er fjernet er enda en episode med forsøpling. Dette har skjedd flere ganger før, og nå har begeret rent over for Kiwi og for grunneier, som ba oss fjerne returpunktet.

Skudal utdyper at forsøplingen blant annet gjelder feil type avfall som blir levert i containerne, og alt mulig som lempes utenfor.

Kommunikasjonsrådgiver i BIR, Tina Skudal, sier grunneier hadde fått nok.  Foto: BIR

Kommunikasjonsrådgiver i BIR, Tina Skudal, sier grunneier hadde fått nok. Foto: BIR

– Slik forsøpling er ikke ukjent for oss, da det skjer flere plasser. Eksempler er alt fra ubrettet papp, restavfall og nærmest et hele kjøkken. Nå har grunneier har fått nok, og da har ikke vi noe annet valg enn å fjerne returpunktet. Det er dumt at noen ødelegger for mange som bruker returpunktene på en god måte, sier Skudal.

Nå ligger nærmeste returpunkt på gjenvinningsstasjonen i Salhusveien.

– Vi er lei oss for at returpunktet på Toppe ble tatt vekk, men vi oppfordrer nå folk til å levere avfall på gjenvinningsstasjonen. Det er mye gratis å levere, som papp, plast, elektronikk, glass og metall. For 50 kroner kan levere 1000 liter av alt annet avfall, forteller Skudal.

Åsabuen Aud Jorunn Bruvik Samuelsen er en av de som forstår BIR og grunneier godt.

– Det er skammelig slik noen holder på, og jeg forstår at returpunktet dessverre måtte fjernes. Når jeg skulle levere matavfall i helgen så det ikke ut, og jeg skjønner ikke hva folk tenker på når de gjør noe slikt. Fremover må vi til Salhusveien, men slik får det bare være, sier Samuelsen.

Det er foreløpig ikke planlagt å sette opp returpunktet en annen plass:

Å finne en ny plass er mer komplisert enn det høres ut, men om noen har gode tips til alternative plasser for returpunktet, så kan de sende oss en mail, opplyser Skudal.

Returpunktet er fjernet, og kommer ikke tilbake med det første.  Foto: MARTIN HJELLESTAD

Returpunktet er fjernet, og kommer ikke tilbake med det første. Foto: MARTIN HJELLESTAD

Kastet stein inne på Kiwi

Illustrasjonsfoto: Eirik Langeland Fjeld

Illustrasjonsfoto: Eirik Langeland Fjeld

Lørdag kveld klokken 20.45 ble politiet varslet om en hendelse på Kiwi Toppe.

– Det er en person som har kommet inn i butikken med stein i hånden. Steinen skal ha blitt kastet mot noen som stod i kassen Jeg vet ikke om det var noen i betjeningen eller en kunde, men en dame ble truffet i armen. Hun ble ikke skadet, men det er så klart en guffen opplevelse, sier Merethe Toppe ved Bergen nord politistasjon.

Politiet rykket ut, men gjerningspersonen – beskrevet som en ung kvinne – var forduftet da politiet kom til stedet.

– Vi har sikret video, men jeg har ikke sett på det selv. Vi vet foreløpig ikke hvem gjerningspersonen er, sier Toppe.

3. juni 2022 - Bare Åsanes bedriftsrobot
?
Automatiske artikler om de siste
bedriftsresultatene i Åsane.

Slik går det med Rema-butikken på Toppe

Foto: Google Street View

Foto: Google Street View

Marikollen Dagligvare har rundt regnet 45 millioner kroner i driftsinntekter, en nedgang på 3,2 prosent fra året før. Driftsresultatet gikk fra omtrent 600.000 kroner i pluss til 92.000 kroner i underskudd.

Resultatet før skatt er 88.000 kroner i minus. Det er en nedgang på cirka 700.000 kroner.

Underskuddet gjør at driftsmarginen blir negativ, minus 0,2 prosent. Det er lavere enn i 2020, da marginen var 1,3 prosent i pluss.

Eieren, Kjersti Frisvold (43), tok ikke ut utbytte siste år.

Frisvold er også daglig leder og styreleder.

Lønnsomhetskurven: Illustrasjonen viser driftsmarginen til Marikollen Dagligvare AS siste tre år. Prosenttallet i boksen til venstre er siste års margin. Rød kurve innebærer at bedriften hadde underskudd i 2021. Bakgrunnen er flyfoto over bedriftens adresse. ©Norkart AS, Omløp, Geovekst og kommunene.

Lønnsomhetskurven: Illustrasjonen viser driftsmarginen til Marikollen Dagligvare AS siste tre år. Prosenttallet i boksen til venstre er siste års margin. Rød kurve innebærer at bedriften hadde underskudd i 2021. Bakgrunnen er flyfoto over bedriftens adresse. ©Norkart AS, Omløp, Geovekst og kommunene.

2. juni 2022 - Bare Åsanes bedriftsrobot
?
Automatiske artikler om de siste
bedriftsresultatene i Åsane.

Eierne har hentet ut nesten 70 millioner kroner i utbytte

Foto: Google Street View

Foto: Google Street View

Blikkenslageren Bygg og Ventilasjon AS på Toppe har vært en pengemaskin. I 2021 er det imidlertid nedgang.

Omsetningen til selskapet er omkring 93 millioner kroner, ned 6,9 prosent fra 2020. Driftsresultatet reduseres med 74,7 prosent og er nå 2,1 millioner kroner.

Også resultatet før skatt krymper og er nå i underkant av 3,8 millioner kroner.

Totalt gir dette en driftsmargin på 2,3 prosent, som er lavere enn i 2020. Da var marginen 8,3 prosent.

Bygg og Ventilasjon ble opprettet i 1982. Hovedbransjen er blikkenslagerarbeid og produksjon av metallkonstruksjoner og deler.

Største aksjonær er Ae Investments AS, som eier 41 prosent av aksjene. Eierne tok ut i overkant av 1,6 millioner kroner i utbytte siste år, ifølge regnskapet. Dette er det laveste utbyttet de siste fem årene.

Høyest var det i 2020, da det ble hentet ut fem millioner kroner. Eierne har hentet ut 69 millioner kroner i utbytte siden etablering i 1982. I snitt blir det 2.882.000 kroner pr. år.

Daglig leder er Erling Solhaug (54), mens Willy Dalheim (64) er styreleder.

Mann dømt til tolv års forvaring for å ha kastet 37-åring fra balkong

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

En 47 år gammel mann er i lagmannsretten dømt til tolv års forvaring med en minstetid på åtte år for å ha kastet en mann fra en balkong i sjette etasje.

– Jeg er skuffet, men har foreløpig ikke gått gjennom dommen. Resultatet er det samme som i tingretten, sier 47-åringens forsvarer, advokat Sigurd Klomsæt overfor Bergensavisen.

Det var i november 2020 at en nå 37 år gammel mann ble funnet med store skader på bakken utenfor en boligblokk på Toppe i Åsane.

I desember i fjor ble to menn dømt i tingretten for å ha kastet mannen ut fra en balkong i sjette etasje i blokka. Bakgrunnen skal ha vært en pengekonflikt i rusmiljøet i Bergen.

Den ene, en 47 år gammel tidligere drapsdømt mann, ble dømt til tolv års forvaring med en minstetid på åtte år for drapsforsøk, mens en 41 år gammel mann ble dømt til sju år og seks måneders fengsel for medvirkning.

Nå er de to dømt igjen i Gulating lagmannsrett. Retten opprettholder straffen for den hovedtiltalte, mens de skjerper straffen for 41-åringen og dømmer ham til fengsel i åtte år og seks måneder.

– Basert på tekniske bevis er jeg rett og slett sjokkert, sier 41-åringens forsvarer Harald Grape til Bergens Tidende.

Han vurderer nå om han skal anke saken til Høyesterett.

Ruset kvinne forsøkte slå bussjåfør

Natt til lørdag fikk en bussjåfør på Toppe litt mer enn han hadde tenkt.

En dame i 60-årene nektet å gå av bussen.

– Hun var svært beruset, og forsøkte å slå til sjåføren, sier Merethe Toppe i Bergen nord politistasjon til Bare Åsane.

Politiet forsikret seg om at damen var i stand til å ta vare på seg selv, og hun fikk klar melding om å komme seg hjem.

Tips oss om 17. mai!

17. mai: Hva skjer i Åsane på nasjonaldagen? Foto: NTB

17. mai: Hva skjer i Åsane på nasjonaldagen? Foto: NTB

Bare Åsane ønsker å vite hva som skjer i bydelen på 17. mai!

Skal skolekorpset ditt spille? Skal nabolaget gå i tog? Skal skolen arrangere leker og underholdning?

Send oss gjerne en e-post med ditt tips til tips@bareasane.no!