Distriktssjef Anders Melvær (t.v) sammen med EVO Toppes personlige trenere: Oliver Bottolfs, Mattis Urdal, Bertine Roaldsøy og Kristoffer Øvreås Foto: MARTIN HJELLESTAD
Mandag 20. mars åpnet Toppes første treningssenter. Dette er det 57 senteret til EVO i Norge, og det sjette senteret i Bergen. Senteret er på cirka 500 kvm, og holder til ved siden av matsentralen.
– Hva var begrunnelsen når dere valgte å åpne senter på Toppe?
– Det er litt forskjellige ting til grunn. Vi er avhengig av at det bor folk i området vi åpner et senter, det er førsteprioritet. Så må vi se på konkurransesituasjonen, sier markedssjef Andreas Skjetne og legger til:
Markedssjef Andreas Skjetne. Foto: MARTIN HJELLESTAD
– Vi har lange åpningstider og litt mindre treningssentre som gjør at vi ikke trenger så stort kundegrunnlag som større treningssentre gjør når man har fullsortiment med saltimer og diverse. Skal du ha et bredere tilbud må man ha mye flere folk. Dette gjør at vi da ikke trenger å ligge inne i Åsane-sentrum, men kan tillate oss å ligge litt utenfor, der det kanskje ikke er så mange mennesker som sogner til, men at det er folk som bor i nærheten.
Treningssenteret er på cirka 500 kvadratmeter. Foto: MARTIN HJELLESTAD
– Har dere et mål om antall medlemmer?
– Ja det har vi. Vi åpnet i dag med over 500 medlemmer, og det er en veldig god åpning for oss. Vi er fornøyd med å at så mange har meldt seg inn på forhånd, så har vi plass til godt over 1000 medlemmer, sier Skjetne.
– Hva skiller dere fra andre sentre?
– Vi er et litt annerledes treningssenter. Blant annet har vi ikke saltimer, som betyr at vi ikke har spinning og zumba, for eksempel. Det gjør at det ikke kommer 30 mennesker her samtidig. Da trenger ikke vi å dimensjonere for at de skal varme opp, eller dimensjonere for at alle de skal i garderoben samtidig. Da kan vi spare litt på totalareal. Så har vi heller ikke resepsjon, da alle fikser egne medlemskap på nett og bruker brikke for å komme seg inn. Det gjør at vi kan bruke mer plass til trening, og ha litt dyrere apparater.
Foto: Martin Hjellestad
– Hva syntes du om senterets sluttresultat?
– Jeg er vant med å se bygg som ikke er et treningssenter, der det plutselig er et treningssenter noen måneder etterpå. Sånn var det også her. Første gang du kjører inn her tenker man ikke akkurat at det skal komme opp et flott treningssenter, og vi er veldig godt fornøyd med resultatet.
– Hva tenker du på konkurransen med andre sentre?
– Vi kjenner godt på det i treningsbransjen. Det er en stor konkurranse internt mellom kjedene, men vi håper at vi tilbyr noe nytt og annerledes, som også er bærekraftig. Her i området er det nok ikke så stor sjanse for konkurranse.
EVO holder til ved Matsentralen. Foto: Martin Hjellestad
På forhånd hadde familien gjort en stor innsats med låverommet. De hadde tatt vare på alt som fremdeles fungerte. Foto: Privat
Åsabuene Jørgen Toppe Aarlie og Bente Ducrocq ble rørt til tårer da de var med på tirsdagens episode av Tid for hjem på TV 2.
– På forhånd tenker du kanskje at du må se overrasket og glad ut, men det var ikke noe problem. Vi faket ikke, vi ble så imponert, sier Aarlie til BÅ.
Familien mente deres gamle låve fra 1860 fortjente mer omsorg enn hva de hadde tid til å gi det.
I dag skinner deres gamle låve på Toppe etter at Tid for hjem var på besøk.
Til prosjektet ble det ikke bestilt et eneste materiale. Det er Aarlie spesielt glad for.
«Det var rørende å se gamle materialer få nytt liv!», skriver familien på Facebook-siden «Toppetunet».
– Vi ble så imponert over hvor mye de hadde klart å gjenbruke, og hvor mye de hadde funnet rundt omkring. De gikk på skattejakt, sier han.
Tømmerstokker ble brukt til interiør og understell til langbordet. Foto: Privat
Aarlie jobber selv i byggbransjen, og elsker gjenbruk.
– Det gjelder å finne inspirasjon til å være kreativ og få tips og ideer til hva du kan bruke opp igjen. Det tror jeg gagner samfunnet, samtidig får vi jo veldig fine ting utav det.
Blant annet ble gamle tømmerstokker brukt til interiør og understell til langbordet.
Responsen har vært enorm.
– Det er veldig mange som skriver at dette er det aller fineste de har gjort. Det blir vi veldig stolte av.
Familien kan fremdeles kjenne igjen mye fra den gamle låven fra 1860. Foto: Privat
På Toppe står flere nedlagte og forfallende låver og uthus.
– Låvene kan for eksempel bli tatt i bruk til møtelokaler eller som et alternativ til hotell. Da hadde vi fått litt næring ut av smågårder igjen. Det har jeg tro på at er gøy, sier Aarlie som alltid har prosjekter på lur.
Førsøpling på returpunktet ikke noe nytt, og det har åsabuen Aud Jorunn Bruvik Samuelsen opplevd flere ganger. Foto: Aud Jorunn Bruvik Samuelsen
På tirsdag ble returpunktet til BIR fjernet fra parkeringsplassen ved Kiwi Toppe. Ifølge Tina Skudal som er kommunikasjonsrådgiver i BIR, er dette et resultat av gjentagende griseri ved returpunktet.
– Grunnen til at returpunktet nå er fjernet er enda en episode med forsøpling. Dette har skjedd flere ganger før, og nå har begeret rent over for Kiwi og for grunneier, som ba oss fjerne returpunktet.
Skudal utdyper at forsøplingen blant annet gjelder feil type avfall som blir levert i containerne, og alt mulig som lempes utenfor.
Kommunikasjonsrådgiver i BIR, Tina Skudal, sier grunneier hadde fått nok. Foto: BIR
– Slik forsøpling er ikke ukjent for oss, da det skjer flere plasser. Eksempler er alt fra ubrettet papp, restavfall og nærmest et hele kjøkken. Nå har grunneier har fått nok, og da har ikke vi noe annet valg enn å fjerne returpunktet. Det er dumt at noen ødelegger for mange som bruker returpunktene på en god måte, sier Skudal.
Nå ligger nærmeste returpunkt på gjenvinningsstasjonen i Salhusveien.
– Vi er lei oss for at returpunktet på Toppe ble tatt vekk, men vi oppfordrer nå folk til å levere avfall på gjenvinningsstasjonen. Det er mye gratis å levere, som papp, plast, elektronikk, glass og metall. For 50 kroner kan levere 1000 liter av alt annet avfall, forteller Skudal.
Åsabuen Aud Jorunn Bruvik Samuelsen er en av de som forstår BIR og grunneier godt.
– Det er skammelig slik noen holder på, og jeg forstår at returpunktet dessverre måtte fjernes. Når jeg skulle levere matavfall i helgen så det ikke ut, og jeg skjønner ikke hva folk tenker på når de gjør noe slikt. Fremover må vi til Salhusveien, men slik får det bare være, sier Samuelsen.
Det er foreløpig ikke planlagt å sette opp returpunktet en annen plass:
Å finne en ny plass er mer komplisert enn det høres ut, men om noen har gode tips til alternative plasser for returpunktet, så kan de sende oss en mail, opplyser Skudal.
Returpunktet er fjernet, og kommer ikke tilbake med det første. Foto: MARTIN HJELLESTAD
Lørdag kveld klokken 20.45 ble politiet varslet om en hendelse på Kiwi Toppe.
– Det er en person som har kommet inn i butikken med stein i hånden. Steinen skal ha blitt kastet mot noen som stod i kassen Jeg vet ikke om det var noen i betjeningen eller en kunde, men en dame ble truffet i armen. Hun ble ikke skadet, men det er så klart en guffen opplevelse, sier Merethe Toppe ved Bergen nord politistasjon.
Politiet rykket ut, men gjerningspersonen – beskrevet som en ung kvinne – var forduftet da politiet kom til stedet.
– Vi har sikret video, men jeg har ikke sett på det selv. Vi vet foreløpig ikke hvem gjerningspersonen er, sier Toppe.