Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

To førere ga utslag på UP sin test - lege vurderte de som ikke ruspåvirket

Om ikke testen blir godkjent må man inn på politistasjonene eller legevakten for å ta en utvidet prøve.  Foto: Gorm Kallestad/NTB

Om ikke testen blir godkjent må man inn på politistasjonene eller legevakten for å ta en utvidet prøve. Foto: Gorm Kallestad/NTB

I løpet av 30 minutt av UP sin kontroll på Hylkje ble tre bilførere mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand.

– En blåste rødt på promilletest, og ble tatt med til politistasjonen for å blåse i alkometeret der. Fører blåste til 0,18 og var da under promillegrensen på det tidspunktet, sier Merethe Toppe ved Bergen nord politistasjon.

To førere ga utslag på en såkalt «spyttest», som kan påvise rusmidler. Disse kan imidlertid gi falske positive og falske negative svar.

– En fører i midten av 20-årene ga utslag på spyttest. Mannen ble tatt med til legevakten for blodprøve. Legen vurderte han som ikke ruspåvirket. Men om blodprøver viser noe annet, så vil føreren miste førerkortet i ettertid.

Enda enn fører, som er i tidlig 20-årene, ga også utslag på spyttest.

– Han ble også tatt med til legevakten, som vurderte han som ikke påvirket. Men igjen, om blodprøver viser noe annet, så kan han også miste førerkortet i ettertid, avslutter Toppe.

Gå til forsiden ->