Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Vurderer å rive Åstveithallen svømmehall

Arkivbilde av Åstveithallen. Foto: Marielle Tøsse

Arkivbilde av Åstveithallen. Foto: Marielle Tøsse

I høringsutkastet til Idrettsplan 2023-2027 konstateres det at Åstveithallen svømmehall- og idrettshallen trenger rehabilitering.

– Åstveithallen svømmehall har et stort behov for utvendig og innvendig rehabilitering. Totalrehabilitering eller rivning og nybygg foreslås i saken, står det i høringsutkastet.

Her kommer det også frem at bystyret ser etter en ny tomt for enda et basseng i Åsane.

Samtidig har både referansegruppen og idrettslag gjennom Idrettsrådet i Bergen spilt inn behov for tiltak i Åstveithallen idrettshall, da håndballflaten ikke lenger er godkjent til avvikling av håndballkamper for lag i 15-års alderen og oppover, på grunn av manglende sikkerhetssoner.

– Dette skaper utfordringer for idrettslagene med tanke på tilstrekkelig hallkapasitet til kampavvikling. Det pågår et arbeid for å se om sikkerhetssonen i håndballhallen er mulig å utvide gjennom en enkel ombygging for å tilfredsstille dagens krav. Hvis en utvidelse gjennom enkel ombygging ikke er mulig å gjennomføre i eksisterende hall, vil etat for idrett i dialog med Idrettsrådet i Bergen og de berørte idrettslag prøve å finne alternative hjemmebaner til kamper for lag eldre enn 15 år.

Blant annet spiller Tertnes Håndball Elite sine kamper i Åsane arena, og har tidligere spilt i Haukelandshallen, Stemmemyrshallen og Åsanehallen.

– Utover dette anbefales det at nødvendig vedlikehold av Åstveithallen basseng og idrettshall gjennomføres gjennom resterende planperiode, og en totalrehabilitering eller rivning og nybygg av anlegget vurderes på nytt i arbeidet med ny idrettsplan etter 2027.

Gå til forsiden ->