Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Endelig har Sølvi Marie (58) oppnådd drømmen: – Nærmere 100 har forhåndsbestilt

Sølvi Marie flyttet til Morvik for tre år siden. Fra skrivestuen blir hun sittende i sin egen verden og se utover sjøen.  Foto: Privat

Sølvi Marie flyttet til Morvik for tre år siden. Fra skrivestuen blir hun sittende i sin egen verden og se utover sjøen. Foto: Privat

Drømmen har alltid vært der. Allerede som 24-åring sa Sølvi Marie Pedersen i et intervju med Bergens Tidende at hun en dag skulle utgi bok.

Men i fjor, bare noen måneder før hun ble antatt, holdt åsabuen på å gi opp livsplanen. Da kastet hun alle notatene sine.

Det kjentes ut som et kjærestebrudd å si adjø til skrivingen, men jeg var på et sted hvor jeg var så lei av å bli refusert. Jeg bestemte meg for å ta opp pennen og ikke gi meg, sier Pedersen.

Noen uker senere satte hun seg ned igjen.

– Da kom diktene til meg i løpet av én til to kvelder. Det var noen stemmer der som måtte bli hørt. De lå liksom som i et lager i meg.

Da var hun bestemt på å ikke gi seg.

58-åring fra Morvik debuterer nå som forfatter med diktsamlingen «Stor ulv, blødende sår». 100 personer har forhåndsbestilt boken allerede før den er utgitt.

Sølvi Marie står opp midt på natten for å skrive ned ideer.  Foto: Privat

Sølvi Marie står opp midt på natten for å skrive ned ideer. Foto: Privat

– Det er fantastisk å bli antatt, rene julekvelden. Det tar litt tid før det går opp for en.

Diktene handler om svik, avvisning, overgrep og ansvarsfraskrivelse, med omsorgssvikt som hovedtema. Hun bruker mye tid på å reflektere over dem som bærer med seg uoppgjorte sår og traumer. Noen av karakterene har Sølvi Marie observert, andre er hentet fra fiksjonen og tanker rundt temaet.

– Temaet er tøft, men veldig viktig. Jeg tror vi alle har mye å oppdage når det kommer til hvordan barn opplever å være i verden og de omgivelser de vokser opp i, sier forfatteren.

Lyrikkforlaget beskriver at diktene «treffer leseren som et sleggekast». Nå håper Sølvi Marie at diktene når ut til både unge og voksne lesere.

Og denne boken er trolig ikke det siste vi ser av debutanten.

- Jeg kan røpe at hele prosessen med å skrive denne boken har satt i gang nye ideer. Jeg gleder meg veldig til alt som ligger foran meg.

- Jeg må få takke alle de snart 100 lesere som har forhåndsbestillt boken, skriver forfatteren på Facebook-siden sin.  Foto: Privat

- Jeg må få takke alle de snart 100 lesere som har forhåndsbestillt boken, skriver forfatteren på Facebook-siden sin. Foto: Privat

Gå til forsiden ->