Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Byrådet trosser Statens vegvesen om ringvei øst

Byrådet og Statens vegvesen er fremdeles ikke enige om utbyggingen av ringvei øst. Foto: Eirik Langeland Fjeld

Byrådet og Statens vegvesen er fremdeles ikke enige om utbyggingen av ringvei øst. Foto: Eirik Langeland Fjeld

Byrådet i Bergen kommune og Statens vegvesen har ikke vært enige om hvordan ringvei øst fra Nesttun til Klauvaneset skal løses.

Vegvesenet har hele tiden stått fast på at planen for ny vei mellom Arna-Vågsbotn og Klauvaneset skal godkjennes samtidig.

Byråd for klima, miljø og byutvikling, Thor Haakon Bakke, har blant annet kalt kravene fra Vegvesenet for sterk kost. Det kan du lese mer om her.

Når har byrådet gitt etter for flere av kravene og vil ikke lenger kreve færre felt, lavere hastighet og kollektivfelt på strekningen. Det skriver BT.

Men kravet om at hele strekningen skal godkjennes samtidig, vil de ikke gi etter på. De vil bare godkjenne strekningen mellom Vågsbotn og Klauvaneset.

– Det vi gjør er å foreslå til bystyret at planen klippes i to. En har god tid til å jobbe videre med midtre del (Vågsbotn–Arna) og finne en løsning, sier byutviklingsbyråd Thor Haakon Bakke (MDG) til BT.

Ifølge avisen er Statens vegvesen fornøyd med at byrådet har kommet de i møte på flere punkter. Men de synes fremdeles det er problematisk at byrådet ikke vil vedta en plan for Arna-Vågsbotn.

– Vi har litt ulik forståelse av hva slags vei dette skal være. Dette er en vei for hele Vestlandet, ikke bare Bergen, sier Kjartan Hove i Statens vegvesen til BT og føyer til:

– Dette kan vi ikke akseptere. Vi har tidligere sagt at vi ønsker det skal behandles som en plan. Vi kommer til å svare på dette.

Uenigheten kan føre til at ny vei mellom Vågsbotn og Klauvaneset nok en gang blir utsatt.

Gå til forsiden ->