Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Byråd Thor Haakon Bakke uttaler seg om sykkelveien langs Salhusvegen

Thor Haakon Bakke (MDG) mener at planarbeidet må gjøres først, før man har satt en endelig sum på prosjektet.   Foto: Paul Johannessen

Thor Haakon Bakke (MDG) mener at planarbeidet må gjøres først, før man har satt en endelig sum på prosjektet. Foto: Paul Johannessen

I forbindelse med sykkelvegen i Salhusvegen har byråd for klima, miljø og byutvikling for Bergen kommune, Thor Haakon Bakke(MDG) uttalt seg til Bare Åsane, om det som skjer videre i bygningsarbeidet rundt sykkelveien.

Fra enkelte politikere har det vært etterlyst en plan og finansiering for veien.

– Vi ønsker fremdrift i dette prosjektet, derfor ligger det inne i handlingsprogrammet med en sum på en million kroner, slik at prosjektet jobbes videre med. Til neste år vil vi komme tilbake med mer info angående både finansiering og fremdrift.

Som Bakke forteller, vil selve finansieringen av prosjektet skjer under miljøløftet, som er en byvekstavtalen for bergensregionen med formålet å ha nullvekst i biltrafikk, samt øke satsingen på gange, sykkel og kollektiv. Når det gjelder hvor andre midler kan komme fra tilføyer Bakke følgende:

– Det er mange gode prosjekter inne og midler til prosjekter sør i kommunen har blitt tatt ut og disse ekstra midlene kan brukes andre steder.

– Jeg synes sykkelvegprosjektet i Salhusvegen er godt. Det er viktig at det blir opprettholdt for gående, syklister og miljøet, avslutter han.

Gå til forsiden ->