Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Skiltskannet nesten 2000 kjøretøy – stoppet mulig ruskjører og fant flere kjøretøy-feil

Fra kontrollen ved Hylkje torsdag, der politiet og Statens vegvesen samarbeidet. Foto: Erlend Kristiansen

Fra kontrollen ved Hylkje torsdag, der politiet og Statens vegvesen samarbeidet. Foto: Erlend Kristiansen

Politiet og Statens vegvesen samarbeidet under en kontroll på E39 ved Hylkje torsdag ettermiddag.

Ved hjelp av en automatisk skilskanner ble hele 1983 kjørøtøy (skilt) skannet – og flere av bilistene måtte svinge inn for kontroll.

  • Åtte kjøretøy ble stoppet pga. begjæring på kjøretøyet. Tre av kjøretøyene ordnet opp på stedet (forsikring/omregistrering). Fem kjøretøy ble avregistrert pga. manglenede EU-kontroll eller forsikring.
  • To MC-førere og en bilist fikk gebyr på 3000 kr for skiltplassering og svarte klistremerker som var plassert over det skiltflagget.
  • Tolv kjøretøy fikk mangelseddel – stort sett på grunn av mangler opp mot lys, dekk og lastsikring. Fem kjøretøy fikk bruksforbud til forholdet ble rettet opp.
  • Politiet kontrollerte også 128 trafikanter for rus. Én av disse ble på grunn av rusmistanke tatt med til legevakt for blodprøve.
  • I tillegg passerte et vogntog kontrollplassen med en kraftig «slålyd» i bakhjulstillingen. Politiet la seg på hjul og fikk stoppet vogntogsjåføren ved Spar Hylkje. Vegvesen-kontrollørene fulgte så etter. De kunne konstatere at høyre bakhjul var løsnet, og at vogntoget måtte sporenstreks til verksted for kontroll.
Gå til forsiden ->