Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Dette er kravene for å starte pub i Åsane

Blir det fotballpub i Åsane? Formelt sett er det ingenting i veien for å prøve. Foto: AI-generert (Midjourney) bilde  av hvordan en sportspub i Åsane kunne sett ut.

Blir det fotballpub i Åsane? Formelt sett er det ingenting i veien for å prøve. Foto: AI-generert (Midjourney) bilde av hvordan en sportspub i Åsane kunne sett ut.

Forslaget om at det bør etableres en bydelspub i Åsane har skapt engasjement blant åsabuene. Mange ønsker tydeligvis å besøke et slikt establissement, men hva må til for å realisere idéen?

Nestleder Bent Erik Lundø på kontor for skjenkesaker i Bergen kommune sier det ikke er noen formelle hindre for å etablere en pub i Åsane.

– Normalt sett vil jeg tro det går greit, sier Lundø til Bare Åsane.

– Fra politisk hold er det tatt med i retningslinjene at man ønsker å få litt mer ut i bydelene for å motvirke større konstallasjoner av skjenksteder i sentrum. Det er sikkert veldig greit for de som bor i nabolaget og kan gå hjem.

Av formaliteter kreves det blant annet at det oppnevnes en styrer og en stedfortreder som begge må ta kunnskapsprøver i alkoholloven, og styreren må avlegge etablererprøve på kontoret for skjenkesaker. I tillegg må de ha godkjent vandelsattest.

Søknaden blir også vurdert av Skatteetaten, politiet og sosialtjenesten. Er det snakk om et helt nytt skjenkeløyve, er det byrådet som fatter vedtak og således bestemmer hvorvidt søknaden skal innvilges.

– Man må søke og finne ut hvilken dokumentasjon man trenger. Så må man ha et lokale som man enten eier eller har gyldig leiekontrakt for. Og lokalet må være regulert til slik virksomhet. Har det for eksempel vært frisørsalong der tidligere, må man søke om bruksendring, sier Lundø.

– Kan en pub ligge inne i et kjøpesenter?

– Man kan ikke ha den som en øy midt inne i kjøpesenteret. Sportsbaren i Oasen ligger helt i enden og har egen inngang. Man er da ikke avhengig av kjøpesenterets åpningstider.

Gå til forsiden ->