Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Bakeri-eier bekymret for fremtiden: – Frykter at bedriften vil stagnere

Eier av Bakst & Brygghuset, Øystein Hoff. Tidligere var det også et bryggeri i lokalet.   Foto: MARTIN HJELLESTAD

Eier av Bakst & Brygghuset, Øystein Hoff. Tidligere var det også et bryggeri i lokalet. Foto: MARTIN HJELLESTAD

I 2015 overtok Øystein Hoff lokalene til Thomsen bakeri & konditori i Liamyrene i Åsane, som har hatt en plass i Industrihuset siden 1990.

Da Hoff kjøpte bakeriet ble det nye navnet Bakst & Brygghuset, og siden har bakeriet gått i pluss hvert år. 2022 endte også på plussiden, men baker Hoff er bekymret for utviklingen i 2023.

– 2022 gikk greit, men det var mye utfordringer. Strømregningene og råvarer var dyrt, men vi kom ut i en liten pluss. Problemet slik som det er nå, er at vi ikke tør å investere i noe. Det jeg frykter vil skje er at bedriften vil stagnere.

– Hva kunne du tenkt deg å investere i?

– Jeg kunne tenkt meg å fornye utsalget her, og jeg så sa nylig nei til å lage et nytt utsalg et annet sted i Åsane. Det overskuddet som vi skal ha her og bruke til den slags, det betaler vi inn i ekstra strømregninger. Og i denne bransjen er det normalt sett lav inntjening, og lavt overskudd. Det skal ikke mye til for at vinden begynner å gå mot oss. Forutsigbarheten er borte, sier Hoff.

Ifølge Hoff har strømregningene mer enn doblet seg fra de rundt 20.000 kronene som gikk til strøm i siste normalår.

– I tillegg til strøm, så har råvarer også steget mye i pris. Mel for eksempel, har steget med 33 prosent. Vi må så klart sette opp prisen litt på utsalget, men jeg tør ikke for mye. Vi vil ikke at folk skal stoppe å handle hos oss.

– Dere er ikke med i en kjede, og plasseringen er ikke på et kjøpesenter. Hva tenker du rundt det?

– Jeg føler at vi må lage noe som er litt bedre enn det de andre har, og vi prøver å alltid å lage et kvalitetsprodukt- spesielt brød. Det er litt dyrere, men det får vi igjen for. Som du sier så har vi den plasseringen vi har, som betyr at kundene har bestemt at hit skal de. Det er vi glad for.

– Hva er planen for 2023?

– Planen er å opprettholde kvaliteten og utvikle flere varer. Så må vi være forsiktig med pengene, man må tåle å holde på kronene, erklærer Hoff.

PS: Bare Åsane sin matanmelder var innom Bakst & Brygghuset i sommer. Les her.

19. februar er det Fastlavn, men det går allerede unna med bollene som Sverre Vijvers lager her.  Foto: MARTIN HJELLESTAD

19. februar er det Fastlavn, men det går allerede unna med bollene som Sverre Vijvers lager her. Foto: MARTIN HJELLESTAD

Gå til forsiden ->