Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.
Tertnes Håndball Elite

Tertnes–jentene med rekordtidlig sesongslutt

Emma Holtet kjemper seg fram under en kamp mot Fana tidligere i mars.  Foto: John Vint (Arkiv)

Emma Holtet kjemper seg fram under en kamp mot Fana tidligere i mars. Foto: John Vint (Arkiv)

I kveld er det duket for siste seriekamp for Tertnes-jentene denne sesongen. Tertnes Håndball Elite skal klokken 18.15 ha siste kamp mot Fredrikstad.

Tertnes-jentene vant med ti mål i bortemøtet mot Fredrikstad i desember, men denne gang har ikke Tertnes mulighet for noe opprykk ved en sluttspillplass, og laget blir stående på 10. plass.

– Mye tyder på at Fredrikstad har hevet seg betraktelig etter desember, skriver daglig leder Marit Brox.

Laget ser fremover.

– Det blir dermed mulighet for en lang og god sesongoppkjøring, med fokus på å ta ytterligere steg som gruppe, og som individuelle utøvere, skrev klubben tidligere i mars.

Likevel kan kveldens kamp by på spenning.

– Vi håper uansett på en fartsfylt og underholdende kamp i Åsane Arena, forhåpentligvis med Tertnes som det førende laget, skriver daglig leder som også takker for sesongen.

– Vi ses igjen til høsten!

Vant på hjemmebane

(Arkivbilde) Foto: John Vint

(Arkivbilde) Foto: John Vint

Tertnes tok over tiendeplass i ligaen da de vant 33-25 mot Aker onsdag kveld.

- Lagene fulgte hverandre tett de første minuttene, men etterhvert fikk Tertnes et lite overtak, og var ett til tre mål foran gjennom store deler av omgangen. Likevel manglet det litt på tempoet og spillerne ble stående for alene i forsvar, skriver klubben.

Da lagene kom på banen etter hvilen, så det ut til pausepraten i garderoben hadde hatt god effekt på Tertnesjentene.

Foran 101 tilskuere vant Tertnes til slutt med åtte mål.

- At det var altfor få tilskuere som fikk oppleve denne etterlengtede hjemmeseieren, synes vi var synd, men vi håper å skape en god ramme og at publikum kommer tilbake når jentene om to uker møter Fredrikstad i Åsane Arena i den aller siste kampen for sesongen.

Overlegne Fana knuste håpet om sluttspill

Emma Holtet kjemper seg fram.  Foto: John Vint

Emma Holtet kjemper seg fram. Foto: John Vint

– Alle som har sett oppgjørene mellom Tertnes og Fana de siste årene, vet at de aller fleste kampene har vært jevnspilte og spennende. Det samme forventet nok mange om onsdagens oppgjør, men slik skulle det ikke gå, skriver Tertnes Håndballklubb på sine hjemmesider.

I de to siste kampene før siste kamp ble spilt i går har stillingene stått Fana-Tertnes 27-28 og Tertnes-Fana 32-33. I gårdagens kamp i Åsane Arena vant Fana med hele ti mål, 24-34.

Til BÅ før kampen onsdag kveld sa Tertnes-trener Tore Johannsen at det fortsatt var teoretisk mulig å nå et sluttspill, og at de hadde et ørlite håp.

– Nå er det ørlite håpet en hadde om sluttspillplass definitivt slukket, hvilket betyr at Tertnes må belage seg på rekordtidlig sesongslutt, etter at siste seriekamp er spilt hjemme mot Fredrikstad 29. mars. Det blir dermed mulighet for å en lang og god sesongoppkjøring, med fokus på å ta ytterligere steg som gruppe, og som individuelle utøvere, skriver klubben.

I kveld møter Tertnes rivallaget: – Ørlite håp om å nå sluttspillet

Ifølge Tertnes-trener Tore Johannesen har de et lite håp om å nå sluttspillet om de fortsetter slik de har gjort den siste tiden.  Foto: John Vint

Ifølge Tertnes-trener Tore Johannesen har de et lite håp om å nå sluttspillet om de fortsetter slik de har gjort den siste tiden. Foto: John Vint

Tertnes Håndball kjemper nå en hard kamp for å kvalifisere seg til sluttspillet i Rema 1000-ligaen, og ligger for øyeblikket på nest siste plass. Med kun fem kamper igjen å spille i sesongen, må de vinne så mange som mulig for å ha en sjanse til å nå åttendeplassen og dermed kvalifisere seg til sluttspillet, som begynner etter serieslutt.

I kveld er det duket for lokaloppgjør mot Fana, og Tertnes-trener Tore Johannesen forventer en jevn kamp.

– Det er alltid ekstra spennende å møte et lag i Toppserien fra samme by. Spillerne kjenner hverandre godt, og det kommer ofte flere tilskuere til kampene. I de to siste kampene har lagene vunnet hver sin kamp med kun ett poeng som skiller, så jeg forventer en jevn kamp i kveld, sier Johannesen.

Tertnes har hatt en utfordrende sesong så langt, men ifølge treneren ser det lysere ut nå.

– I kveld forventer jeg at vi fortsetter med utviklingen vi har hatt de siste kampene. Vi har hatt en del skader og svake prestasjoner tidligere i sesongen, men i de siste kampene har vi nærmest hatt samme lag flere ganger på rad, og vi ønsker å utvikle det spillet vi har hatt videre.

Johannesen skimter et ørlite håp om å nå sluttspillet, men da må de rykke fra ellevte plass opp til åttende plass i løpet av fem kamper.

– Det er fortsatt teoretisk mulig å nå et sluttspill, et ørlite håp. Men det blir veldig tøft.

Kampen mot Fana spilles i kveld i Åsane Arena, og klubben forventer mellom 1000-1500 tilskuere.

Tertnes gikk på en smell i gårdagens kamp

Foto: Privat

Foto: Privat

Det ble totalt hele 70 mål i kampen mellom Byåsen og Tertnes som ble spilt i Trondheim i går.

Byåsen vant med resultatet 39-31, og som følge av det ligger Tertnes-jentene ligger fremdeles på nest sisteplass.

Leder i Tertnes hånball, Marit Brox, sa til BÅ før kampen at hun hadde troen på seier.

– Kampen i kveld er viktig for å henge med lagene som ligger foran oss på sluttspillplass. Vi vet vi møter et godt lag, men vi har forberedt oss godt og har tro på at vi kan vinne kampen.

Neste kamp spilles mot Molde i Åsane Arena førstkommende lørdag klokken 18.00.

Det er kun ett lag under Åsane på tabellen. Foto: Skjermklipp

Det er kun ett lag under Åsane på tabellen. Foto: Skjermklipp

Tertnes Håndballklubb har terminert kontrakten med landslagspiller

12. desember meldte Tertnes Håndballklubb at de hadde forsterket laget med den islandske spilleren Lovisa Thompson (23) som kom på utlån fra den islandske klubben Valur.

Nå melder at de at kontrakten er terminert, før den har startet.

– Vi kan informere om at den islandske spilleren, Lovisa Thompson, som vi hentet til Bergen før jul, likevel ikke kommer til å spille for Tertnes. Det er ingen dramatikk rundt dette, annet enn at det viste seg at hun hadde en type belastningsskade som ikke var forenelig med å bidra for Tertnes for fullt, slik forutsetningen var når vi ville hente henne på utlånsavtale for resten av sesongen, forteller Marit Brox.

– Partene ble derfor enige om å terminere avtalen innen den var startet, og Tertnes ble ikke påført kostnader knyttet til avtalen.