Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Varebilsjåfør måtte laste om og fikk gebyr for overlast

Kontrollørene på trafikksjasjonen i Åsane var onsdag i gang med å sjekke teknisk tilstand, vekt, dekk, kjetting, dokumenter og kjøre- og hviletid på tungbiler som passerte.

I løpet av kontrollen ble 62 biler penset inn til stasjonen.

Kontrollørene har nå særlig fokus på vinterutrustning. John Kåre Larsen i Statens vegvesen minner om at fra 1. november må kjøretøy over 3500 kg ha minst 5 mm mønsterdybde, og kjettinger skal være med.

Fra 15. november er det krav til 3 peak snow flake vinterdekkmerking på fremre styrende hjul og alle drivaksler. Resterende aksler skal være merket med M+S og tilhengere skal være merket med M+S.

– SVV kommer til å ha fokus kontroller på dette gjennom vinteren, sier Larsen.

Alle kjøretøy som var innom kontrollplassen onsdag, ble slått opp i vegvesenets kontrollsystem for å sjekke periodisk kontroll og forsikring.

I løpet av dagen ble det gitt bruksforbud til en varebil på grunn av overlast. Føreren fikk 3000 kr i gebyr og måtte laste om. Videre fikk fire biler påpekt tekniske mangler på grunn av feil vekter i vognkort, manglende registreringsnummer bak, feil med lys og feil på bremser. Det ble kjørt bremsetest på tre kjøretøy, noe som resulterte i to tekniske mangler.

Gå til forsiden ->